divendres, 30 de desembre del 2011

El Musical de Edutify: "Seré más freak que el Coordinador TIC”

Fa uns dies en Pau Nin, un company de classe de UDTIC, ens va passar un vídeo molt interessant i divertit:
http://www.youtube.com/watch?v=kLM4-CjK3Hc


En aquest vídeo es pot veure com unes persones van fer d’una exposició normal una que està essent vista per moltes persones.

D’aquesta manera es demostra com una conferència que es pot donar i quedar-se allà pot arribar a esser una conferéncia que arribi a més persones de les que estan en aquell moment a la sala, com educadors, estudiants o pares i mares.

Aquesta presentació diu en un format lúdic moltes coses interessants.

Per mi la primera idea interessant que podem trobar és la que diu: “Ese señor tiene razon, hay que buscar una solución para modernizar la educación” Comencen el musical amb aquesta gran afirmació, però com fer-ho amb els problemes que arriben a haver-hi? Nosaltres mateixos ens fem diferents barreres que formen problemes que aturen la modernització de l’aula.

Ells ho expliquen d’una manera cómica amb el fet de dir “el wifi se ha vuelto a colgar y la pizarra digital, y los enlaces de mi red social. Se me ha colgado el PDA y el AFI tengo que volcar las notas de segundo A”

Però es que aquesta és la realitat que es viu a les escoles i fins i tot a les universitat. Quantes vegades ha passat que l’ordinador no engegava i el mestre ha hagut d’anar a buscar l’informàtic? O fins i tot a les exposicions finals que es van fer a la classe de UDTIC es va penjar el wifi de tota la universitat i es van haver d’aturar. En el meu cas, quan vaig haver d’exposar què era la pissarra digital a davant de tota la classe, ens vam proposar ensenyar com funcionava fent-ne servir una i els problemes van començar a sorgir. Per culpa d’aquests problemes els nostres companys van perdre l’interès, s’ens va escursar el temps i no ens va sortir una presentació tan ben feta com l’haviem preparat. I si això passa a l’aula? I si tens tota una sessió programada a través de l’aula digital i aquesta no funciona? Aquests fets poden passar i és quan arribes al límit que el grup diuen: “serà ilegal prender-le fuego al terminal”.

Una altre gran idea que treuen a relleu és quan diuen: “los tiempos estan cambiando, los professores estan cambiando, los alumnes estan cambiando, i los padres... ehm... los padres estàn.”

Avui en dia es veu com els mestres intenten posar-se el dia amb les noves tecnologies i utilitzar-les en benefici dels alumnes, utilitzar jocs, proves, penjar els apunts, fer treballs i penjar notes. Tot aquest procés però seria molt més beneficiós si també el seguissin els pares. El problema és que molts pares no saben fer servir les noves tecnologies i és quan comença a fallar les noves tecnologies.

Es pot trobar la lletra a: http://blogs.educared.org/encuentro2011/2011/11/03/ya-esta-disponible-la-letra-del-musical-edutify/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada