dissabte, 3 de desembre del 2011

Twitter

Què és el twitter?


Segons la wikipedia el twitter és una xarxa permet enviar missatges de text pla de baix grandària amb un màxim de 140 caràcters, anomenats tweets, que es mostren a la pàgina principal de l'usuari. Els usuaris poden subscriure als tweets d'altres usuaris - a això se'n diu "seguir" i als subscriptors se'ls diuen "seguidors" o tweeps ('Twitter' + 'peeps'). Per defecte, els missatges són públics, podent difondre privadament mostrant-los únicament a seguidors. Els usuaris poden twittejar des del web del servei, des d'aplicacions oficials externes (com per a smartphones), o mitjançant el Servei de missatges curts (SMS) disponible a certs països. Tot i que el servei és gratuït, accedir-hi via SMS comporta suportar tarifes fixades pel proveïdor de telefonia mòbil.

Aquí és pot trobar més informació: http://es.wikipedia.org/wiki/Twitter


Per què no a funcionat a l’aula de noves tecnologies de la universitat?

A la nostra aula de la universitat es va proposar que s’utilitzés el Twitter i d’aquesta manera completéssim una mica més el nostre PLE. De seguida tota la classe es va fer un Twitter, ja que la majoria de nosaltres no en tenia. Uns dies més tard vam parlar del Twitter, les seves possibilitats, la gent interessant a seguir... i la pregunta va ser, qui l’ha començat a utilitzar escribint Tweets? La resposta va ser molt poques persones. I això per què?

En el meu cas i en el d’algunes de les meves companyes és per falta de costum. Amb el Twitter passa el mateix que el facebook o el Tuenti, t’has d’acostumar a utilitzar-lo, en els dos casos vaig tardar un temps en utilitzar-lo amb regularitat ja que no sabia com funcionava. El twitter no tinc el costum d’obrir-lo i tampoc tinc massa cursiositat per saber el que hi ha escrit ja que només tinc a gent de la classe i la majoria no els conec, per tant, només obro el twitter de tant en tant per si s’explica alguna cosa interessant.

D’altre banda un fet que impedeix que el twitter funcioni és que no sé que posar als muros. Què pot interessar a l’altre gent? Els interessa que avui anant a classe m’he trobat amb una antiga professora? O els interesserà el que he esmorzat? Des del meu punt de vista hi ha moltes coses que podria posar però crec que a ningú els interessarà i per tant no ho poso. Tant en el facebook com el Tuenti ajuda molt el fet de pujar fotografies, per què tot es comença per aquí. El fet de pujar fotografies teves fa que la gent les vegi i tingui ganes de comentar, i al tenir ganes de saber el que han posat els teus companys sobre aquella fotografia et fa tenir ganes de obrir el facebook o Twitter.

La gran diferéncia, i el punt clau per què el Twitter no ens hagi enganxat crec que també pot ser que la gent que coneixem més a fons no en té, les úniques persones que potser tenen Twitter són els nostres companys de la classe, i amb ells ja ens podem comunicar verbalment, pel Google docs, pel Fórum del Blink i pel Bloc. Tenim sobresaturat el nostre PLE de les mateixes persones amb els mateixos interessos en molts programes diferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada