dijous, 3 de desembre del 2009

Projecte telemàtic.

DESCRIPCIÓ:

--> He triat el projecte telemàtic de: La formiga matemàtica.

En aquest projecte es proposa:
- Entre totes les escoles interessades en participar en la Formiga matemàtica formaran formiguers de tres o quatre escoles.
- Cada formiguer es treballarà independentment.
- Es faran tres intercanvis. Segons Calendari.
- Les escoles integrants del formiguer hauran de preparar una activitat matemàtica de càlcul, lògica o de problemes segons calendari.. (D'una extensió d'entre un i cinc fulls).
- El caire d'aquests exercicis ha de ser divertit i participatiu.
- S'haurà d'enviar aquesta activitat a les adreces de les altres escoles del teu formiguer, i també una còpia a l'adreça del gran FORMIGOT matemàtic. Així, cada escola rebrà tres o quatre activitats diferents, les haurà de resoldre durant el període de temps d’un l’intercanvi a l’altre, a mesura que les tingueu solucionades, es podran enviar a l'escola remitent adjuntant un petit comentari sobre les dificultats observades en l'exercici.
-El gran FORMIGOT matemàtic proposa un problema cada 15 dies.

--> hi han les següents escoles: CEIP castellets, narcís montoriol, propesteritat, oriol martorell, turó blau, lavínia, santa eulàlia, sant jordi, escolania de montserrat. estel vallesca.

--> Apart dels jocs que s'envien tenen jocs entre ells, ( http://www.jocsweb.cat/cattang/index.htm ), un xat i un fórum.

ENLLAÇ amb el projecte:

http://acte.xtec.cat/~scapella/formiga9/formigaE7/curs2005.htm

VALORACIÓ:

Em sembla que es una manera molt bona per a motivar els nens a les matemàtiques. Si aquest projecte es fa com algo divertit els nens seran els que tinguin ganes d'investigar i de trobar la solució al problema, l'intercanvi de problemes entre escoles pot ser molt enriquidor per que d'aquesta manera es poden veure diferentes maneres de treballar de diferents col·legis.
Aquest progecte en concret em sembla molt ben fet, ben estructurat i ben portat a la pràctica.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada